SPF ALL DAY | KEEP THE WRINKLES AWAY

ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

MY TOP SUNSCREENS

Το αντηλιακό είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο, όλο το χρόνο. Είναι ένα καθημερινό must, ακριβώς όπως πλένεις το πρόσωπό σου και τα δόντια σου. Σχεδόν κάθε δερματική ανησυχία μπορεί να βγει στην επιφάνεια αν δεν εφαρμόζεις SPF. Βοηθά με τα πάντα, από την υπερμελάγχρωση και τις λεπτές γραμμές έως την ακμή και προστατεύει το δέρμα από τη φθορά του ήλιου, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πολλά άλλα προβλήματα.

Απαραίτητη καθημερινά λοιπόν όλο το χρόνο η χρήση του αντηλιακού με κάλυψη ευρέος φάσματος (προστασία UVB που προκαλούν έγκαυμα και ακτίνες UVA που προκαλούν μόνιμες βλάβες) και δείκτη προστασίας SPF 30 και πάνω. Εξυπακούεται πως δεν σημαίνει ότι βάζεις την προστασία σου το πρωί και μένεις όλη μέρα χωρίς επανάληψη. Πρέπει πάντα να ξαναβάζεις αντηλιακό ακόμα κι αν είσαι στην πόλη, ακόμα κι αν έχει συννεφιά και εξυπακούεται όταν είσαι στη θάλασσα ή στην παραλία, κάθε δύο ώρες.

Εννοείται πως τις πολύ επικίνδυνες ώρες αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο και χρησιμοποιούμε καπέλο, προστατευτικά ρούχα, γυαλιά. Το SPF είναι το μέτρο της ποσότητας υπεριώδους ακτινοβολίας που απαιτείται για να προκληθεί ηλιακό έγκαυμα. Όσο υψηλότερος είναι ο SPF, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχουμε να καούμε. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο δείκτης προστασίας SPF δεν σχετίζεται με το χρόνο παραμονής στον ήλιο, αλλά αναφέρεται στην ποσότητα της ηλιακής ενέργειας, επομένως η επανεφαρμογή εξαρτάται από την ένταση του ήλιου. Για να το θέσω απλά: χρειάζεται εκ νέου εφαρμογή πιο συχνά στη μέση της ημέρας, όταν ο ήλιος είναι στο αποκορύφωμά του, παρά, ας πούμε, στις 9 το πρωί, όταν ο ήλιος είναι λιγότερο έντονος. Επίσης, ο δείκτης SPF αναφέρεται μόνο στις ακτίνες UVB, οπότε είναι καλύτερο να αναζητήσουμε ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος, το οποίο θα προστατεύει το δέρμα τόσο από τις ακτίνες UVA όσο και από τις ακτίνες UVB.

Και φυσικά, έχω συγκεντρώσει εδώ τα δικά μου αγαπημένα ώστε να διαλέξεις κι εσύ ποιο θα σε συντροφεύει τούδε και στο εξής.

Q AND A

Η νέα σειρά με αντηλιακά φίλτρα από την Q and A skin, που φέρνει αποκλειστικά σε Ελλάδα και Κύπρο η αγαπημένη μου Lulula, ήρθε να ταράξει τα ύδατα! Κι αυτό, γιατί και οι 3 νέες κρέμες είναι ιδανικές για καθημερινή χρήση καθώς έχουν άμεση απορρόφηση, δεν αφήνουν κολλώδη αίσθηση, προστατεύουν από τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου ενώ θρέφουν το δέρμα. Εμπλουτισμένες με ενεργά συστατικά, έχουν υβριδική φόρμουλα που προσφέρουν προστασία ευρέος φάσματος από τις ακτίνες UVA και UVB κι ενυδατώνουν σε βάθος, αφήνοντας ως αποτέλεσμα μια πιο βελούδινη και απαλή επιδερμίδα. Με SPF 50, κυκλοφορούν με Νιασιναμίδη (για ρύθμιση της λιπαρότητας, βελτίωση του μεγέθους των πόρων και έλεγχο των κηλίδων), Πεπτίδια (για την ενίσχυση του κολλαγόνου και λάμψη), Σκουαλένιο (με ενυδατικές ιδιότητες για απαλό, ελαστικό και λείο δέρμα).

DR JART

Λατρεύω τις ανάλαφρες υφές και αυτό το Κορεάτικο brand με έχει ενθουσιάσει με ό,τι κι αν έχω δοκιμάσει. Η Every Sun Day αδιάβροχη αντηλιακή κρέμα από Dr Jart+ με ισχυρή αντηλιακή δράση δημιουργεί μια προστατευτική στρώση απέναντι στους εξωτερικούς παράγοντες, ενώ παράλληλα δεν επηρεάζεται ούτε από τον ιδρώτα ούτε από το νερό. Είναι ενυδατική με υφή που θυμίζει ελαφρώς gel, ενώ αφήνει ένα απαλό φινίρισμα. Δεν λαδώνει, δεν ασπρίζει, δεν μπουκώνει το δέρμα. Πολύ ωραίο προϊόν για τους λάτρεις του K Beauty.

SUPERGOOP

Η (Re)setting 100% Mineral Powder Sunscreen SPF30 PA+++, από Supergoop, είναι μια διαφανής πούδρα σταθεροποίησης με αντηλιακή προστασία ευρέος φάσματος και σύνθεση που αποτελείται από 100% φίλτρα μεταλλικών στοιχείων που σταθεροποιεί το make up, λειαίνει την όψη της επιδερμίδας, εξουδετερώνει τη γυαλάδα, χαρίζοντας ματ όψη και προσφέρεται για εύκολη ανανέωση του SPF καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τι άλλο να ζητήσει κανείς? Με το ενσωματωμένο πινέλο ανανεώνεις ανά πάσα ώρα και στιγμή το αντηλιακό σου, όπου και να βρίσκεσαι mat-άροντας ταυτόχρονα το πρόσωπό σου.

THANK YOU FARMER

Ένα αντηλιακό με υφή λοσιόν για προβληματική επιδερμίδα με ακμή από τον guru των αντηλιακών! Η Thank You Farmer είναι από τις αγαπημένες μου εταιρείες όσων αφορά στα αντηλιακά. Το συγκεκριμένο νέο προϊόν της, περιέχει το 8-RelieFulComplextm και Ασιατική Σαντέλα που βελτιώνουν ορατά την επιδερμίδα. Είναι τόσο ανάλαφρο που δεν το νιώθεις καν, όπως όλα τα αντηλιακά της Thank You Farmer. Ιδανικό για ακνεϊκή και προβληματική επιδερμίδα που χρειάζεται ανάλαφρη αντηλιακή προστασία αλλά και φροντίδα της επιδερμίδας.

FREZYDERM

Και περνάμε στην ιδανική λύση εάν το δέρμα σου είναι ευαίσθητο, εάν έχει δυσανεξία στα συμβατικά αντηλιακά και εάν δεν αντέχεις την αίσθηση της κρέμας πάνω του. Αυτό το αντηλιακό spray προσώπου ταχείας εφαρμογής και πολλαπλής χρήσης (πόλη, παραλία κ.λπ.) με φωτοσταθερά φίλτρα ευρέoς φάσματος της Frezyderm, διαθέτει Τεχνολογία Super Fine Mist υψηλής προστασίας και Τεχνολογία On the Move για ταχύτατη εφαρμογή, ακόμα και εν κινήσει, ενώ χάρη στην αποκλειστική καινοτομία Hydro Cosmetic Technology προσφέρει οπτική βελτίωση των ρυτίδων και ματ όψη. Επιπλέον, ενυδατώνει την επιδερμίδα και ενισχύει τον δερματικό φραγμό -διαθέτοντας ωστόσο λεπτόρρευστη υφή- και με την εφαρμογή του στο δέρμα χαρίζει μία αίσθηση πούδρας. Είναι το On the go αντηλιακό!

CAUDALIE

Η Caudalie κυκλοφόρησε ένα νέο stick με δείκτη προστασίας, το Invisible High Protection Stick SPF50 Vinosun Protect. Μία μόνο κίνηση αρκεί για να προστατεύσεις πρόσωπο, χείλη, ευαίσθητες περιοχές (κρεατοελιές, ουλές, τατουάζ) από τις ακτίνες UVA/UVB, χωρίς να αφήνει υπολείμματα. Η σύνθεσή του, πλούσια σε έλαιο από κουκούτσια σταφυλιού και βιολογικό έλαιο μπουρίτι, προσφέρει θρέψη χωρίς να είναι λιπαρή. Χωρίς άρωμα και ανθεκτικό στο νερό, είναι κατάλληλο τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά 3 ετών και άνω. Μικρό και πρακτικό, πολύ εύκολο στην εφαρμογή, μπορεί να χρησιμοποιείται όλο τον χρόνο, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

SUNTIQUE

Ένα μοναδικό αντηλιακό προσώπου & make-up με αντιγηραντικά και λευκαντικά συστατικά σε υδάτινη βάση. Το I’M VELVET Cushion που θα βρεις στο Cherrybox περιέχει υαλουρονικό οξύ για ενυδάτωση και δίνει μια διακριτική βελούδινη χρωματική απόχρωση, χωρίς να αφήνει λευκά υπολείμματα και κολλώδη αίσθηση στην επιδερμίδα. Το νιασιναμίδιο που περιέχει, αποκαθιστά τις δυσχρωμίες στην επιδερμίδα, ενώ η αδενοσίνη γνωστή για την αντιγηραντική της δράση, συμβάλλει στη μείωση των λεπτών γραμμών. Η τριπλά σφραγισμένη συσκευασία του το προστατεύει από την απώλεια υγρασίας και διατηρεί το περιεχόμενό του αναλλοίωτο. Είναι ένας τρόπος προστασίας που βολεύει όσους θέλουν να έχουν και μία διακριτική χρωματική ομοιομορφία.

So, let the sunshine in!

xoxo,

Leave a comment