HYPERPIGMENTATION AND DARK SPOTS

ΠΑΝΑΔΕΣ, ΚΗΛΙΔΕΣ, ΦΑΚΙΔΕΣ

Summer Skincare.

Πως να βοηθήσεις το δέρμα σου να απαλλαγεί από την υπερμελάγχρωση

Οι μελαγχρωματικές βλάβες είναι αυτές που δημιουργούν σε διάφορα σημεία του δέρματος και κυρίως στο πρόσωπο και στο ντεκολτέ, μικρά συνήθως σημαδάκια με πιο σκούρο χρώμα (καφέ ανοιχτό) από αυτό που έχει η επιδερμίδα μας. Το χρώμα των “βλαβών” οφείλεται στην υπερβολική συγκέντρωση μελανίνης σε εκείνη την περιοχή. Οι πιο συνηθισμένες μελαγχρωματικές βλάβες δέρματος είναι:

  • Κηλίδες γήρανσης
  • Πανάδες
  • Φακίδες

Συνήθως και εφόσον δεν συντρέχουν άλλοι λόγοι όπως ορμόνες, εγκυμοσύνη, κληρονομικοί παράγοντες κ.ά, η υψηλή συγκέντρωση μελανίνης οφείλεται στην υπεριώδη ακτινοβολία UV (ηλιακή έκθεση). Οι βλάβες τις πιο πολλές φορές εμφανίζονται έπειτα από χρόνια έκθεση στον ήλιο, υπερβολική έκθεση ή ηλιακό έγκαυμα. Το σώμα προσπαθεί να προστατευθεί από την υπεριώδη ακτινοβολία, παράγοντας μια χρωστική που ονομάζεται μελανίνη. Τα μελανοκύτταρα, είναι κύτταρα που παράγουν μελανίνη. Η ηλιακή ακτινοβολία προκαλεί πολλαπλασιασμό των μελανοκυττάρων ή αυξημένη εναπόθεση μελανίνης στο δέρμα. Γι’ αυτό πάντα τονίζουμε την σημασία της ηλιακής προστασίας και την συνεχή χρήση αντηλιακού και προσέχουμε πάρα πολύ τις ώρες που επιλέγουμε να βγούμε στον ήλιο.

Τι μπορείς να κάνεις εάν αυτοί οι ενοχλητικοί επισκέπτες λοιπόν, έχουν εγκατασταθεί στο πρόσωπό σου? Πως μπορείς να βοηθήσεις το δέρμα σου να απαλλαγεί πιο γρήγορα?

Εκτός από το SPF που ποτέ δεν παραλείπουμε και συνεχώς ανανεώνουμε, υπάρχουν 4 μαγικά προϊόντα που θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από τις ενοχλητικές πανάδες και να επαναφέρεις τον τόνο της επιδερμίδας σου στην φυσική σου απόχρωση, ανώδυνα και ομοιόμορφα.

Stara Mydlarnia 15% Vitamin C

Ο ενεργός, συμπυκνωμένος ορός προσώπου από το αγαπημένο Freshlooks, με περιεκτικότητα σε βιταμίνη C 15%, αποτελεί την ιδανική φροντίδα για το δέρμα με τάση ερυθρότητας και μελάγχρωσης. Η υψηλή συγκέντρωση βιταμίνης C, επηρεάζει τη σύνθεση του κολλαγόνου και αναζωογονεί το δέρμα. Η περιεκτικότητα σε λάδι babassu και φυσικά εκχυλίσματα goji berry και πράσινο τσάι, θρέφει το κουρασμένο δέρμα. Φωτίζει τους αποχρωματισμούς, μειώνει την ερυθρότητα και παρέχει βελτιωμένη ελαστικότητα.

DERMALOGICA SKIN PEELING

Αυτή η εξαιρετικά δραστική Dermalogica πούδρα απολέπισης αναδεικνύει το λείο δέρμα και βοηθά στην αντιμετώπιση των βιοχημικών και περιβαλλοντικών επιθέσεων, οι οποίες επιταχύνουν τη γήρανση του δέρματος. Η προηγμένη αυτή φόρμουλα σε μορφή πούδρας, ενεργοποιείται κατά την επαφή με το νερό, απελευθερώνοντας ένζυμα, άλφα-υδροξυοξέα που λειαίνουν την επιδερμίδα και τεχνολογία κατά της ρύπανσης. Ο ενεργός Λευκός Άνθρακας (Binchotan Charcoal) καθαρίζει το δέρμα, βοηθώντας στην απορρόφηση των περιβαλλοντικών τοξινών από τους πόρους, ενώ η Νιασιναμίδη, η Κόκκινη Άλγη και το εκχύλισμα φρούτου Tara, βοηθούν στην άμυνα από τα καταστρεπτικά αποτελέσματα της ρύπανσης. Μετά από την πρώτη κιόλας εφαρμογή, το πρόσωπο έχει αποκτήσει μία λευκή και βελούδινη όψη. Φοβερό!

Isdinceutics Melaclear

Ένας διορθωτικός ορός από την Isdin που ενδείκνυται για τη μείωση των ενοχλητικών διχρωμιών που σχετίζονται με προβλήματα υπερμελάγχρωσης που προκαλούνται από όλες τις αιτίες, είτε από την ηλιακή έκθεση, είτε από μέλασμα, είτε ακόμα κάποια αντίδραση σε φάρμακα. Η αντιοξειδωτική δράση της βιταμίνης C, προωθεί την ανανέωση των κυττάρων ενώ αποτρέπει την οξείδωση της μελανίνης για να εξασθενήσει σταδιακά τις δυσχρωμίες. Το Φυτικό οξύ δρα ενισχύοντας τα αποτελέσματα της βιταμίνης C και απολεπίζει το δέρμα ώστε να του επαναφέρει την αρχική του λάμψη. Είναι ένα καταπληκτικό Serum με μαγικές ιδιότητες!

SEPHORA COLLECTION SUPERCHARGED SERUM DARK SPOTS

Η τάση του φετινού καλοκαιριού είναι kombucha και ένζυμα! Και αυτό το προϊόν τα έχει και τα δύο! Τα ενεργά συστατικά της σύνθεσης αυτού του ορού, μειώνουν την εμφάνιση των σκούρων κηλίδων, φωτίζουν την επιδερμίδα και αποκαθιστούν τη λάμψη. Είναι ένα καταπληκτικό προϊόν από την συλλογή των λατρεμένων Sephora Collection που θα σε καταπλήξει! Κάνε μασάζ σε καθαρή στεγνή επιδερμίδα πρωί και βράδυ πριν από την εφαρμογή του ενυδατικού προϊόντος. Και προλαμβάνει και θεραπεύει! Διατίθεται σε ανακυκλώσιμη συσκευασία και έχει σύνθεση με 98% φυσικά συστατικά.

Φυσικά, καπέλο, γυαλιά και αντηλιακό, είναι απολύτως απαραίτητα, όχι μόνο μετά την χρήση των συγκεκριμένων προϊόντων. Γενικά προσέχουμε για να έχουμε, ή να μην έχουμε στην προκειμένη περίπτωση!

xoxo,

Leave a comment