AFTER SUMMER SKINCARE

10 STEPS FOR A HEALTHY AFTER SUMMER SKIN

Οι καλοκαιρινές διακοπές τελείωσαν και το θετικό σενάριο λέει ότι νιώθουμε μια ισορροπία και είμαστε έτοιμοι για τον χειμώνα που έρχεται. Φαινομενικά όμως, είμαστε έτοιμοι? Ο καθρέφτης ίσως έχει άλλη άποψη… Το μαύρισμα έχει αρχίσει να φθίνει και αφήνει πίσω του τα καλοκαιρινά σημάδια από τον ήλιο, το αλάτι, το χλώριο, τον αέρα. Το δέρμα φαίνεται θαμπό, χλωμό και στρεσαρισμένο.

Οι ελεύθερες ρίζες από την υπεριώδη ακτινοβολία και οι ίνες κολλαγόνου, οι υποστηρικτικοί ιστοί του δέρματός μας, μειώνονται δραματικά μετά το καλοκαίρι. Ειδικά κατά και μετά τους καλοκαιρινούς μήνες, οι μικρές καφέ χρωστικές κηλίδες που μοιάζουν με φακίδες που προκαλούνται από την υπεριώδη ακτινοβολία, οι γνωστές σε όλους μας πανάδες, έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Είναι λοιπόν ώρα για Άμεση Δράση!

Γενικά, εννοείται ότι το δέρμα μας δεν πρέπει να το παραμελούμε καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Παρ ‘όλα αυτά όμως, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να το φροντίζουμε εντατικά κι επισταμένα μετά το καλοκαίρι και τις διακοπές. Είναι η καλύτερη εποχή για μια επαγγελματική θεραπεία ομορφιάς στον αισθητικό μας. Εκτός όμως από αυτό, διάβασε τον οδηγό με τα 10 βήματα για την πιο σωστή κι εντατική ρουτίνα ομορφιάς που μπορείς να έχεις στο σπίτι με τα καλύτερα και πιο αποτελεσματικά προϊόντα, για το διάστημα που διανύουμε, ώστε να δεις το δέρμα σου να μεταμορφώνεται άμεσα!

1. Cleansing Balm

Ο σωστός κι επιμελής καθαρισμός, είναι η αρχή μιας σωστής ρουτίνας. Και η αρχή ως γνωστόν, είναι το ήμισυ του παντός! Και όταν λέμε για καθαρισμό σωστό, εννοούμε Double Cleansing. Καθαρίζουμε αρχικά το πρόσωπο με το Clinique Take The Day Off Cleansing Balm. Ένα balm εξοπλισμένο με μια μοναδική και πρωτοποριακή υφή, έξυπνα σχεδιασμένο, αυτή η κρέμα μετατρέπεται από balm σε έλαιο όταν έρχεται σε επαφή με το δέρμα, εμποτίζοντάς το με υγρασία καθώς καθαρίζει. Το ισχυρό αλλά και ευαίσθητο αυτό balm, διαλύει αβίαστα κάθε ίχνος μακιγιάζ και ρύπων, ελαχιστοποιώντας την εμφάνιση των διευρυμένων πόρων. Είναι εμπλουτισμένο με λάδι από σπόρους κρόκου για να διασπάσει αποτελεσματικά ακόμα και τα αδιάβροχα προϊόντα μακιγιάζ αλλά και το υπερβολικό σμήγμα που παράγεται από το δέρμα. Η πλούσια, βελούδινη υφή του, δημιουργεί ένα προστατευτικό φράγμα ενάντια σε σκληρούς εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες, κλειδώνοντας την υγρασία και μειώνοντας τον κίνδυνο ξηρότητας. Εάν το χρησιμοποιήσεις μία φορά, θα το λατρέψεις!

2. Cleansing Gel

Το 2ο step ενός σωστού καθαρισμού, είναι το Lancôme Hydra Zen Neocalm™ Aqua Gel. Ένα πολυτελές προϊόν περιποίησης ειδικά σχεδιασμένο για το αφυδατωμένο, ταλαιπωρημένο και ευαίσθητο, θαμπό και με ανομοιόμορφο τόνο, δέρμα. Εμπνευσμένο από ασιατικές τελετουργίες ομορφιάς για να προσφέρει 24ωρη συνεχή ενυδάτωση, το αναζωογονητικό αυτό προϊόν απορροφάται ταχύτατα από το δέρμα και καταπολεμά τις βλάβες από τις ακτίνες UV και τους περιβαλλοντικούς παράγοντες, προσφέροντας αναζωογόνηση εκ των έσω. Αμέσως νιώθεις τη διαφορά, η ενυδάτωση έχει μεγάλη διάρκεια και αφήνει το δέρμα ματ, λείο και πεντακάθαρο.

3. Peel pads

Μία καλή απολέπιση διεγείρει τη ροή του αίματος και βοηθά στην αναγέννηση του δέρματος. Αυτό κάνει το δέρμα πολύ δεκτικό ώστε τα προϊόντα και τα συστατικά που θα ακολουθήσουν, να διεισδύσουν καλύτερα στο δέρμα. Τα Rodial Vitamin C Brightening Pads, είναι τα πιο ωραία μαλακά κι ελαφριά καθαριστικά βαμβάκια λάμψης, τα οποία καθαρίζουν απίστευτα βαθιά, απολεπίζουν και φωτίζουν την επιδερμίδα, προσφέροντας αναζωογονητική και επαναστατική δράση. Εμπλουτισμένα με 1% φρούτα AHAs, 0,5% σαλικυλικό οξύ και ένα μείγμα λαμπερής βιταμίνης C, βελτιώνουν την εμφάνιση των πόρων και χαρίζουν σφριγηλό και τονωμένο πρόσωπο. Αφήνουν μία αίσθηση δροσιάς και καταπραΰνουν την περιοχή κατά την εφαρμογή. Τα λατρεύω και τα χρησιμοποιώ πρωί βράδυ μίας και το αποτέλεσμά τους είναι μαγικό!

4. Mask

Αυτή η πάστα βιταμίνης C της LIXIRSKIN είναι μία μάσκα του 1 λεπτού ουσιαστικά. Απλώνεται στο δέρμα και απελευθερώνει ένα χαλαρωτικό άρωμα γιασεμιού και μανταρινιού, με έντονη αντιοξειδωτική δράση, ιδανική για το πρωινό ξύπνημα της επιδερμίδας. Περιέχει 10% συγκέντρωση L-ασκορβικού οξέος (το υπέροχο μόριο βιταμίνης C σε μορφή οξέος) διευκολύνει τη βαθιά απορρόφηση του νερού ώστε να φτάσει στα κύτταρα του δέρματος και να χαρίσει ένα ενυδατωμένο και γεμάτο αποτέλεσμα. Εξουδετερώνει το σμήγμα και μαλακώνει την ανομοιόμορφη και θαμπή επιδερμίδα με την προστατευτική, διορθωτική και ισορροπητική φόρμουλα που έχει. Καθαρίζει τις ελεύθερες ρίζες, παρέχει μια φυσική ασπίδα ενάντια στις UVA/UVB ακτίνες και βοηθά στη ρύθμιση της παραγωγής μελανίνης. Είναι ένα μαγικό προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης πρωί βράδυ, από 1 λεπτό ως και 20′ ανάλογα τον διαθέσιμο χρόνο και την όρεξη.

5. Eye Mask

Πόσο σημαντική είναι η μάσκα ματιών! Πόση διαφορά βλέπεις σε όλη την περιοχή όταν χρησιμοποιείς αυτά τα Eye Patches Cucumber Hydra-Gel από τον Peter Thomas Roth. Ενεργοποιούν και αναζωογονούν όλη την περιοχή, μειώνοντας τυχόν πρήξιμο, μαύρους κύκλους και λεπτές γραμμές. Εμπλουτισμένα με δροσερό εκχύλισμα αγγουριού, αυτές οι μάσκες αποτοξινώνουν και ενυδατώνουν φυσικά το λεπτό δέρμα των ματιών, ενώ το μίγμα αλλαντοΐνης, χαμομηλιού και αλόης, δρα άμεσα. Το Υαλουρονικό Οξύ, το Νιασιναμίδιο και το Υδρολυμένο Κολλαγόνο συνεργάζονται για να προσφέρουν ένα πέπλο ενυδάτωσης στα μάτια. Η υγρασία διογκώνει ορατά το δέρμα και βοηθά στη μείωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων, συμπεριλαμβανομένων του ενοχλητικού ποδιού της χήνας.

6. Toner

Το Toner βοηθάει στην βαθιά ενυδάτωση της επιδερμίδας. Το PIXI Hydrating Milky Mist, είναι ένα πολύ απαλό mist που παρέχει αόρατη στρώση συστατικών που καταπραΰνουν και θεραπεύουν το αφυδατωμένο δέρμα. Το Milky Mist ενυδατώνει βαθιά και διατηρεί τη νεότητα, δίνοντάς υγιέστερη, ενυδατωμένη επιδερμίδα. Το υαλουρονικό οξύ που περιέχει «γεμίζει» την επιδερμίδα, ενώ το μείγμα από μαύρη βρώμη, προβιταμίνη Α και λινολεϊκό οξύ, κάνει το mist την τέλεια πρώτη στρώση πριν από το serum ή την ιδανική βάση για το make up.

7. Serum

Και τώρα περνάμε στο βαρύ πυροβολικό! Το Murad Vita-C Glycolic Brightening Serum έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε να καταπολεμάει τις επιδράσεις του οξειδωτικού στρες, στοχεύοντας τις περιοχές υπερχρωματισμού, θαμπάδας και ανομοιόμορφου όνου της επιδερμίδας. Ιδανικό για όλους τους τύπους και τόνους επιδερμίδας, το serum της Murad είναι ενισχυμένο με σωρεία συστατικών. Η πλούσια σε αντιοξειδωτικά βιταμίνη C, συμβάλλει στη βελτίωση και τη σύσφιξη της επιδερμίδας, ενώ την κάνει πιο ομοιόμορφη μειώνοντας την εμφάνιση των κηλίδων. Το γλυκολικό οξύ, βοηθάει στην απορρόφηση του προηγούμενου συστατικού, απομακρύνοντας απαλά το πάνω στρώμα των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας, αποκαλύπτοντας τη φωτεινή, υγιή επιδερμίδα που κρύβεται κάτω από την επιφάνεια. Παρασκευάζεται χωρίς άρωμα ή τεχνητά χρώματα, είναι εξαιρετικά ελαφρύ και απίστευτα αποτελεσματικό! Είναι η απόλυτη Βιταμίνη C!

8. Moisturizer

Ακόμα κι αν δεν το συνειδητοποιήσουμε αμέσως, το δέρμα μας χάνει σταθερά την υγρασία κατά τους ζεστούς και έντονους με ζέστη και ήλιο, μήνες. Η Bobbi Brown Hydrating Water Fresh Cream έχει τόσο βουτυρένια σύσταση και γλιστρά αβίαστα στην επιδερμίδα, προσφέροντας ένα ισχυρό προστατευτικό φράγμα έναντι σκληρών εξωτερικών παραγόντων. Εμπλουτισμένη με Υαλουρονικό Νάτριο, Τρεχαλόζη και Εμπλουτισμένο Μεταλλικό Νερό, η κρέμα αυτή ενυδατώνει σε βάθος αφήνοντας μια δροσερή βάση, με μειωμένες εμφανώς τις κηλίδες και τον αποχρωματισμό. Ολοκληρωμένη με δροσερό εκχύλισμα φυκιών, αποτελεί το ιδανικό προϊόν ομορφιάς για δέρματα τα οποία έχουν υποστεί αρκετή “καλοκαιρινή ταλαιπωρία”!

9. Eye Care

Το Antipodes Kiwi Seed Oil Eye Cream είναι ένα δώρο ενυδάτωσης για την περιοχή των ματιών. Εμπλουτισμένο με αντιγηραντικές ιδιότητες, συμβάλλει στην ενυδάτωση της ευαίσθητης περιοχής κάτω από τα μάτια, με μια πραγματικά καταπραϋντική αίσθηση. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει, ενδυναμώνουν τη φόρμουλα και συμβάλλουν στην προστασία από την ξηρότητα και τη γήρανση της επιδερμίδας. Το ακτινίδιο, με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, χαρίζει άμεση φρεσκάδα. Γνωστό για τη λάμψη του, δρα για να δημιουργήσει ένα αναζωογονημένο, ζωντανό βλέμμα! Τα έλαια σπόρων καρότου και αβοκάντο παρέχουν μια εντατική δόση υγρασίας. Κατάλληλο για τους περισσότερους τύπους επιδερμίδας, είναι vegan και προσφέρει μια δροσιστική επίδραση κατά την εφαρμογή.

10. Lip care

Και εννοείται, δεν ξεχνάμε τα χειλάκια μας. Το Babor Doctor Firming Lip Booster είναι η τέλεια θεραπεία των χειλιών. Ενισχυμένη με σουρτιαμαρίνη, αποκαθιστά κάθε βλάβη που προκλήθηκε από την ήλιο και το αλάτι και στοχεύει να προσφέρει ένα ογκώδες, νεανικό αποτέλεσμα. Με συνεχή χρήση, τα χείλη ανανεώνονται, οι ακανόνιστες γραμμές των χειλιών ελαχιστοποιούνται και οι μικρές μικρές αντιαισθητικές ρυτιδούλες, εξαφανίζονται. Περιλαμβάνει φυσικά υαλουρονικό οξύ για άμεση ενυδάτωση και σφριγηλότητα και με συχνή εφαρμογή τα γεμάτα χείλη δείχνουν πιο γεμάτα. Λατρεμένο επίσης!

Δώσε στο δέρμα σου όλη την φροντίδα που χρειάζεται και αυτό θα σε αποζημιώσει!

xoxo,

Leave a comment